Selecteer een pagina
Soms kom je van die pareltjes tegen die je moet delen. Dit is er zo één: Italiaans restaurant Mazzo.  Het interieur ademt de oorspronkelijk industriële sfeer van het gebouw uit en dat in combinatie met de gezelligheid van een Italiaanse woonkamer. Heerlijk! Mijn stylinghart gaat hier sneller van kloppen.
Mazzo foto Mazzo 5
Aan de ingetogen antraciet geschilderde gevel zonder logo is niet af te leiden dat daarachter een bruisende ontmoetingsplek schuil gaat. De rozengracht kent een verbod op logo’s aan de gevel. Maar daar hebben de interieur architecten wat op gevonden. Bij binnenkomst straalt het logo – dat is gemaakt van immense stalen, verlichte letters – je vriendelijk tegemoet.Mazzo 2 Mazzo 3

De industriële stijl zie je terug in de betonnen vloeren, oude bakstenen muren en stoere buizen die bewust in het zicht zijn gelaten. Het geheel staalt warmte uit. Dit komt door de houten open kasten, zichtbare Italiaanse producten, grijze speelse stoelen en goed gekozen verlichting. Niet te missen zijn de designer lampen Dear Ingo van het Nederlandse merk Moooi, die als elegante intrigerende spinnen boven de tafels hangen. Het Italiaanse familiegevoel komt terug in de Chesterfield banken, uitgestrekte tafels en culinaire hoogstandjes. Om je vingers bij af te likken.

Kortom: Mazzo is een lust voor het oog en een streling voor de maag. Zeker een bezoekje waard. Ken jij ook zo’n interieurpareltje? Laat het mij weten. Altijd fijn om te delen.