Selecteer een pagina

Meidenkamers zijn bij uitstek geschikt om statements te maken. Uitbundige prints, speelse illustraties, mix van materialen en (knal)kleuren. Alles kan! Het is een kwestie van lef tonen. Combineer bijvoorbeeld harde met zachte kleuren. Lieve meisjestinten als roze en mintgroen krijgen een boost door antraciet toe te voegen. Zo maak je de kamer romantisch en stoer tegelijk.

Screen Shot 2014-08-15 at 14.55.00

Breng balans in de kamer
Drukke prints brengen leven in de brouwerij. Ze kunnen echter ook voor onrust zorgen. Zorg dus dat je balans houdt door een neutrale basis te kiezen. De wanden met bloembehang worden afgewisseld met lichte wanden en de effen gordijnen doorbreken het drukke patroon. De houten vloer heeft een rustige uitstraling. Net als het rendierkleed dat, door de organische vorm en natuurlijke tinten, een mooie tegenhanger is voor het roze en mintgroen.

maatwerkkast stoere meidenkamer

Opgeruimd staat netjes!
De enorme maatwerkkast met diepe lades biedt een zee aan opbergruimte. Kleding, boeken, speelgoed, spelletjes. Alles staat keurig opgeborgen achter de hoge houten deuren. De open vakken maken de kast minder massief. Bovendien krijgen haar persoonlijke schatten een ereplaatsje. Praktisch én decoratief!

Schuiven met meubels
Schroom niet om de indeling van de kamer volledig om te gooien. Het kan veel voordeel opleveren. In de meidenkamer van Lieneke hebben we het bed bij het raam geplaatst waar eerst een hoge kast stond. Hierdoor lijkt de kamer ruimer en lichter. Met inzicht én een tikkie durf bereik je een groots resultaat.

Tips

Tip 1: Geen zin om telkens heen en weer te sjouwen met je meubels? Gebruik een plattegrond om te bepalen waar de meubels het beste tot hun recht komen. Pak een vel papier en knip de meubels uit op schaal. Leg ze op de plattegrond. Zo kun je zoveel schuiven en proberen als je wilt.

Tip 2: Werk je liever digitaal? Ontwerp je kinderkamer online via http://floorplanner.com. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag. Deze investering verdient zichzelf ruimschoots terug. Ga naar www.pluckstyling.nl.

_______________________________________________________________________________

Wil je ook zo’n mooie kidskamer? Neem gerust contact op.

_______________________________________________________________________________

Deze reportage is verschenen in magazine Lifestyle Almere. Iets waar we trots op zijn.