Selecteer een pagina

Moodboard Q's roomKinderkamers ontwerpen is een feestje. Lekker ‘buiten de lijntjes kleuren’ en je fantasie de vrije loop laten. Zo leef ik me op het moment uit met nostalgisch behang en prachtige poedertinten voor twee verschillende meidenkamers. Elk in een totaal andere stijl. Heerlijk om een praktische, speelse indeling te bedenken en de juiste balans te vinden met kleuren en materialen.

Van constructie zone naar stoere jongenskamer
Terwijl ik lekker bezig ben met de kamers van allerlei lieve kids is gek genoeg de slaapkamer van onze eigen zoon Q nog altijd een constructie zone. Door de drukte van de laatste tijd is het afmaken van zijn kamer steeds een plekje lager op het prioriteitenlijstje geschoven. Maar niet langer. De plannen zijn gereed en de timmerlui (red. mijn oom and me) staan klaar.

Q krijgt een stoere jongenskamer met steigerhout, denimaccenten en een Amerikaans tintje. Past perfect bij zijn karakter en Amerikaanse roots. Wat vind je van het moodboard?

Hoe maak je een stoere jongenskamer?
Veel jongens houden van blauw of groen. Stoer natuurlijk vooral als je voor petrol blauw of donkergroen gaat. Gebruik voor de meubels ruwe materialen als sloop- of steigerhout. Voor een speels element kun je kiezen voor behang. Auto of sloophout behang van Studio Ditte doet het altijd goed.

Opbergruimte
Kleine mannen kunnen erg verwonderd reageren als je ze vraagt om hun rommel op te ruimen. ‘Deze berg met auto’s is geen rommel, mam. Het is een monstertruck racebaan’. Uhu. Zorg dus voor voldoende opbergruimte die makkelijk te bereiken is. Denk aan kisten op wieltjes. Voor een stoer effect kun je kiezen voor oude legerkisten, canvas zakken of een do it yourself kist van sloophout. Gooi wat kussens in een (lees)hoek en style het geheel met heldhaftige posters of coole muurstickers van KEK Amsterdam. Het eindresultaat: een heerlijke stoere kamer waar ze uren kunnen vertoeven met lego, puzzels, vrachtwagens en dino’s.

End result
Zodra de laatste spijkers in het hout zitten en de kussens op hun plek liggen, kun je hier het eindresultaat van Q’s denim room zien. Wil je niks missen? Volg ons via Facebook en Twitter.

I luv my readers. Leuk als je een reactie achterlaat.